KATARAKT RİSK FAKTÖRLERİ
- Fazla güneş ışığı
- İleri Yaş
- Sigara
- Diyabet
- Göz Travmaları
- Antioksidan fakir beslenme
- Kortizon kullanımı
- Kafein Etkisi ile Antikataraktojenik Fayda!
Kafein lens epitel hücreleri de dahil olmak üzere lens kapsülünde doza bağlı bir şekilde hızla birikir. Kafein antikataraktojenik etki için reaktif oksijen türlerinin temizleyicisi olarak çalışır ve toksik miRNA’ların transkripsiyonunu da bastırır.
- L-Karnosin Demek Antikatarakt Demek
L-Karnosin kristalin lenste reaktif oksijen radikallerine karsı etkili olan superoksit dismutaz ve katalaz enzimlerinin lensteki seviyelerini korumasını saglayarak anti- katarakt etkide rol oynar. L-Karnosin, dogrudan opaklıkla sonuçlanan kristalin lens proteinlerini ayrıstırır ve alfa-kristalinin koruyucu etkisini artırır.
- Kataraktta Zerdaçal Etkisiyle Lens Kalsiyum Dengesini Koruyun
Zerdeçal Ekstresi lens membranındaki lipid peroksidasyonunu engeller ve reaktif oksijen türlerinin olusumunu azaltır. Lens kalsiyum dengesini korur, katarakta yol açan durumlarla ilişkili olan önemli enzim sistemlerinin seviyelerini dengeler.
- Katarakt Oluşumunu Yavaşlatın, Gözünüzü Koruyun
Karabiberdeki Piperin, Zerdeçal ve C Vitamini bagırsaktan emilimi arttırır ve karacigerde parçalanmasını azaltır. Piperinin in-vivo civciv embriyo katarakt modelinde artmış oksijen radikallerinin seviyelerini düşürerek katarakt gelişimini önlemede etkilidir.
- C Vitamini Mucizesi Gözünüze İyi Gelsin
C Vitamini aköz hümör içinde diger vücut sıvılarından çok daha fazla seviyededir ve aköz hümördeki C Vitamini seviyesi diyet ile artmaktadır. Antioksidan etki ile katarak oluşumunu önler.
- E Vitamini ile Katarakt Oluşumunu Geciktir
E Vitamini serbest radikallere karşı güçlü etki ile lenste lipid peroksidasyonunu inhibe ederek katarakt oluşumunu geciktirir.
- B2 Vitamini ile Gözünüze Sağlık
B2 Vitamini antioksidan özelliklere sahip bir tripeptit olan Glutatyon (GSH) seviyesine olan etkisinden dolayı katarakt etiyolojisinde önemli bir rol oynar.